Értékbecslés

HITELFELVÉTELEKHEZ:
Bankok, pénzintézetek a hitel fedezetéül bevonásra kerülõ ingatlanok értékbecslését elkészítteti többségében a hiteligénylõ költségére. A pénzintézetek többsége szerzõdésben áll szakértõ cégekkel, és csak azok szakvéleményét fogadja el, és sok esetben központi kijelölés történik. Ezért célszerû elõzetesen információt kérni az adott pénzintézettõl.
INGATLAN ÉRTÉKESÍTÉSHEZ
Az emberek többsége saját maga állapítja meg az ingatlan értékesítési árát általában a számára elérhetõ hirdetési információk alapján. Ennek az a következménye, hogy ezek az ingatlanok valószinüleg túlértékrltek, igy azok hosszú ideig nem értékesíthetõk és presztizsük a piacon romlik. Ha a közvetítõre bízza az érték meghatározását annak alulértékelés lehet a következménye, hiszen a közvetítõ érdeke a mielõbbi értékesítés. Ha független megfelelõen képzett tapasztalt szakértõ készíti az értékbecslést valószínüleg a legreálisabban közelíti meg az ingatlan aktuális piaci értékét.
INGATLAN VÁSÁRLÁSHOZ
Vannak esetek amikor a vevõ nincs tisztában a megvásárolandó ingatlan valós piaci értékével, mert mondjuk nincs kellõ helyismerete, az adott ingatlan speciális adottságú, az átlagtól eltérõ tulajdonságú, esetleg magas árfekvésû. Ilyen esetekben az értékbecslõ megfelelõ adatok birtokában jó biztonságban képes mevizsgálni a tényleges értéket, az ingatlan elõzményeit, jogi biztonságát, esetleges eladási kényszerek okát. stb.
HATÓSÁGI ELJÁRÁSHOZ
Ilyenek lehetnek gyámhatósági engedélyek, Magya Államkincstári kérelmek stb...
CSALÁDI VAGYONMEGOSZTÁS
Közös tulajdonú ingatlanok esetében tulajdoni rész kivásárlása elõtt, esetleg közös tulajdora törénõ ráépítés, bõvítés, felújítás elõtti értékrögzítés ajánlatos a késõbbi viták elkerülése végett.
TOVÁBBI ESETEKBEN SZÜKSÉG LEHET MÉG ÉRTÉKBECSLÉSRE:
- Vállalkozások vagyonbeviteléhez
- Cégeladásokhoz
- KÖNYVELÉSHEZ REÁLIS VAGYONÉRTÉK MEGÁLLAPÍTÁSÁHOZ
- Csereügyletek bonyolításához stb.
AZ ÉRTÉKBECSLÉSHEZ SZÜKSÉGES, ILLETVE FELHASZNÁLHATÓ DOKUMENTUMOK:
- Tulajdoni lap az adott ingatlanról -hitelügyleteknél friss!
- földhivatali térképkivonat - családi házak, telkek, és egyéb nem lakás megjelõlésû ingatlanoknál - Társasház alapító akirat- bejegyzett társasházi ingatlannál.
- Használati megállapodás - osztatlan közös tulajdon esetén
- Épület, lakás alaprajz -ha azeredeti fellelhetõ, ha nem, az értékbecslõ felméri
GAZDASÁGI, TELEPHELY JELLEGÛ, ÜZLETI JELLEGÛ, IRODA-ÜZLETHELYISÉGEK ESETÉN
-telephelyengedély
-bérleti szerzõdés

MINDEN TOVÁBBI ESETEKBEN ELÕZETES EGYEZTETÉS SORÁN ADUNK TÁJÉKOZTATÁST!

Értékbecslés
Rólunk | Ingatlanjaink | Munkatársak | Értékbecslés | Zöldkártya | Kapcsolat | Kapcsolat